Talv oma koheva lumega lausa kutsub loodusesse. Palju korraldatakse erinevaid võistlusi ja kogupereüritusi, tuntuim neist kindlasti Tartu suusamaraton. Ükskõik, kas jaksad suusatada 63, 16 või 6 kilomeetrit, ning kas eelistad uisu-või klassika stiili, tubli oled ikka ning mugavus on oluline igal sammul. Korras silmade ning terava nägemisega on talvisel ajal sportimine hoopis mõnusam!

2. Õuest tuppa tulemine

Kõik prillidekandjad teavad seda tunnet, kui astud käredast pakasest (või isegi 0-kraadisest temperatuurist) toasoojusesse ning kogu maailm muutub sekunditega täiesti uduseks. Äärmiselt ebamugav on see ka siis, kui oled autoga ning pead autosse istudes kohe sõitma hakkama, kuid ei saa, prillid on udused ja ilma prillideta ka ei saa, sest siis pole maailm piisavalt selge.

3. Mütsi kandmine

Oleme kuulnud mitmeid kliente õnnest hõiskamas, et pärast Flow laserprotseduuri saavad nad lõpuks ometi mütsi kanda! “Prillidega ei sobi nii paljud mütsid,” ütles üks meie klient hiljuti. “Sangad jäid pidevalt mütsi külge kinni,” lisas teine. Tõsi ta on, prillide raamid ja sangad võivad muuta mütsi kuju ja jäädes kangasse pidevalt kinni. Talvisel ajal on mütsi kandmine aga hädavajalik, et hoida sooja ja mitte külmetuda.

4. Päikese väljatulek

Novembrist märtsini on päevad lühikesed ning seetõttu päike eriti tervitatav. Paraku võib ere päike talvel silmadele koormavalt mõjuda, sest lumi peegeldab kiirgust väga hästi. Päikeseprillide kandmine on oluline, sest hoiab silmi ja laseb muretult looduses viibida. Näiteks käiakse suusatamas tavaliselt ilusa ilmaga, mis sageli vajab aga päikeseprillide kandmist. Suurepärase nägemisega paned päikeseprillid ette ja naudid, muretsemata optiliste prillide või kontaktläätsede pärast.

5. Lörtsiga õues liikumine

Kui silmad on korras, siis jääb ära ka mure lörtsi sadamise ja nägemisteravuse vahel. Olgu lumesadu nii tugev kui tahes, maailm on ikka terav. Kuigi prillide kandjad on hädas määrduvate ja lumiste klaasidega, siis on neil ka üks eelis – prillid püüavad lume kinni ning silmameik ei lähe nii kiiresti laiali.

Allikas: KSA Silmakeskuse blogi