Taas tuleb igasuvine „Eesti mäng“, mis paneb mängijate ja vaatajate teadmised proovile alates 29. juunist. Saadet juhib nagu ikka Gaute Kivistik.
Juulis algab Gerli Padari ja Jüri Aarma juhitav mööda Eestit reisiv laulusaade, kus tänavuse uuendusena lisaks kooslaulmisele tuleb osalejatel mängu panna ka mälu ja nutikus. 


Alates juulist toob ETV argipäeviti taas ekraanile menusarja “Downton Abbey” esimesed neli hooaega, et sügisel jätkata juba päris uute osadega.

Reet Linna ja „Tuleb tuttav ette“ 

Kuna ETV saab südasuvel 60aastaseks, pakutakse sünnipäeva puhul paari aastakümne vanuse saatesarja “Tuleb tuttav ette” valikut koos nostalgiliste lisapaladega. Reet Linna juhitud omaaegse menusaate “Tuleb tuttav ette” osad lähevad eetrisse esmaspäevast neljapäevani 1. juunist kuni juuli lõpuni välja. Iga saate lõppedes ollakse veel nostalgialainel – mõni jutuks võetud teemadest jätkub järgmiseski saates.

30. maist uus arstisari

Briti draamasari “India tohter” viib ETV vaatajad 1960. aastatesse, mil Suurbritanniasse saabub doktor Indiast. Kõrgesti koolitatud mehel ja tema abikaasal on suured ootused, neile on lubatud head sissetulekut ja glamuurset elu, ent särava Londoni asemel leiavad nad end Walesi väikekülast, mille elanikud ei võta neid vastu just kõige soojemalt. Eetris laupäeva õhtuti alates 30. maist.

„Dallas“ esmaspäevast neljapäevani

Legendaarse telesarja “Dallas” värskeim ja kõige viimane hooaeg toob taas ekraanile Ewingite pere ning nende vanad ja uued rivaalid. Sari on ETV kavas esmaspäevast neljapäevani alates 8. juunist.

Inglise aiad

Alates 13. juunist algab ETVs laupäevahommikune saatesari “Inglise aiad läbi sajandite”. Mainekas aiandusekspert Alan Titchmarsh tutvustab nelja lummavat ajaloolist aeda, mis on teda enim inspireerinud ja mille mõju näeb aedade planeerimisel tänapäevani.

Üksiksaated

Kuidas valmis „Supilinna salaselts“? 1. juunil avaneb ETV vahendusel võimalus piiluda filmi “Supilinna salaselts” kaadri taha ja näha, kuidas menukas linalugu valmis. Film ise on vaatajate ees aasta lõpu poole. 

Ka ETV2 on lastekaitsepäeval eetris suure hulga lastesaadetega. Muu seas näeb Eesti lastefilmide paremikku kuuluvat seikluslikku „Lammas all paremal nurgas“ ning dokumentaalfilmi “Suvi tutus”. See räägib loo üheksast noorest tüdrukust, kes osalevad Winnipegi kuningliku balleti suvekooli programmis, et täita oma eluunistus ja saada baleriiniks.

2. juunil on ETV eetris “OP! Kunst” pikem erisaade, kus tähistakse Eesti kümnendat osalemist Veneetsia kaasaegse kunsti biennaalil. Vaadatakse tagasi olnud näitustele ja jälgitakse kunstnik Jaanus Samma teekonda Veneetsiasse.

Indrek Treufeldt võtab 4. juunil ETV saates “Euroopa majanduse tulevik” koos saatekülalistega tähelepanu alla, kuhu me oma valikute toel ühiselt teel oleme ja mida saaks teha senisest paremini. Saates väitlevad Euroopa Komisjoni soomlasest asepresident Jyrki Katainen ja peaminister Taavi Rõivas.

Viini filharmoonikute traditsioonilist suveöö kontserti näevad ETV vaatajad 5. juuni õhtul. Kaunis Schönbrunni lossi aias korraldatakse suurejoonelist muusikasündmust juba 2004. aastast alates. Selleaastast kontserti juhatab Zubin Mehta. Kavas on Richard Straussi, Carl Nielseni, Edvard Griegi ja Christian Sindingi muusika.

Meeste tantsupeo “Kolm” ülekanne Rakvere staadionilt on ETV kavas 7. juunil. 

9. juuni õhtul läheb eetrisse värske kontsert sarjas “ETV Live” nüüdseks juba rahvusvaheliste popmuusikatähtede Elina Borni ja Stig Rästaga.

Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunsti eriala lõpetajate 10. lendu tutvustab igasuvine saade “Lennud” ETVs 16. juunil. Lavakunstikoolist astub sel aastal ellu 17 noort inimest.

Võidupüha paraad toimub tänavu Kärdlas. ETV teeb sealt traditsioonilise otseülekande. Kontsert “Laulud sõdurile” on kavas päev varem samuti Kärdlast. Carolin Illenzeeri Fondi vahendusel saavad nii muusikud kui ka publik ja televaatajad toetada lahingus langenud või teenistuses raskelt viga saanud kaitseväelaste lapsi. 

Suur muusikapäev on ETVs ka 24. juunil, mil näidatakse 20. juunil Tartus toimuva rahvusvahelise poistekooride festivali lõppkontserti, kus osaleb ligi kolm tuhat lauljat.

26. juunil tähistab ETV mitme saatega laulja ja muusiku Jaak Joala 65. sünniaastapäeva. Vahur Kersnal on selleks päevaks valmimas mahukas ja hulgaliselt uut materjali sisaldav saade „Jaak Joala tähtkuju“.

Pärnu filmifestivali linateoseid näeb ETV vahendusel 6.-11. juulil, seekord on filmisündmuse teemaks valitud kooselu.

Prantsuse rahvuspühal 14. juulil näitab ETV ooperigalat Eiffeli torni jalamilt, kus saab kuulda selliseid maailma tippklassi lauljaid nagu Joseph Calleja, Vittorio Grigolo, Philippe Jaroussky, Lang Lang, Roberto Alagna jt.

ETV ja ETV2 spordisuvi

ETV ja ETV2 toovad vaatajateni ligikaudu 200 tundi spordiülekandeid- ja saateid.
Eesti jalgpallikoondis kohtub 9. juunil Turus maavõistlusmängus Soomega, mis on koondisele oluliseks kontrollmänguks enne 14. juunil Lilleküla staadionil peetavat EM-valikmängu San Marinoga. 

Käsipallikoondis võõrustab päev varem Viljandis EM-valikmängus Luksemburgi koondist. 

12.-28. juunini toimuvad Bakuus esimesed Euroopa Mängud, kus Eestist osaleb rohkem kui poolsada sportlast. ERR toob eestlaste esituse uutel mängudel televaatajateni võistluspäevi kokkuvõtvates saadetes. Otseülekanded on plaanis rattavõistlustest, triatlonist, samuti näeb mängude ava- ja lõputseremooniat.

Tihedat kergejõustikusuve alustab “TV 10 olümpiastarti” finaalvõistlus Kuressaares, mida ETV2 näitab 14. juunil. Kadrioru staadion võõrustab sel suvel Euroopa U23 kergejõustiku meistrivõistlusi. Kõigist neljast võistluspäevast 9.-12. juulini toodab ERR rahvusvahelist telepilti ning vahendab ülekandeid ETV ekraanil. 

Kergejõustikusuve kulminatsioon on Pekingi maailmameistrivõistlused 22.-30. augustini. Võistlus jõuab televaatajateni nii otseülekannete kui võistluspäeva kokkuvõtetena.

Juulikuus pakub ETV taas võimalust koos Lembitu Kuusega kaasa elada meie tippratturite sõidule legendaarsel Prantsusmaa velotuuril. Otseülekandes jõuavad vaatajateni kõik 21 etappi, velotuuri raskeima, eelviimase etapi, mis lõpeb kõrgeima kategooria mäefinišiga legendaarsel Alpe d'Huez'i tõusel, vahendab ETV täispikkuses.

Juulis ja augustis saavad kõik võrkpallisõbrad ETV2s näha rahvuskoondise mänge Euroliigas.
Augustis jõuavad ekraanile EM finaalturniiriks valmistuva Eesti korvpallikoondise mängud, 20.-22. augustini teeb ETV2 otseülekandeid koduselt nelja rahvuse karikaturniirilt, lisaks vähemalt ühelt koduselt korvpallikoondise maavõistluselt augustikuu lõpus. 

ETV ja ETV2 spordisuvesse mahub veel sõudmise maailmakarika etapp, autoralli MM ja EM võistluste kokkuvõtted, Premium jalgpalli meistriliiga mängud ning kokkuvõtlikud saated suurematelt kodustelt rahvaspordivõistlustelt.

Kultuur ETV2s

ETV2 vaatajad saavad suvel osa vestlustest kirjandusfestivalide HeadRead ja Prima Vista esinejatega. Kogu suve pakub kanal häid filme, muusikasaadet “Eesti TOP 7” ja lastesaateid.
1. juunist alustab ETV2 uut saatesarja "Kirjanduse aeg", mis koondab endasse vestlused kirjandusfestivalide HeadRead ja Prima Vista esinejatega. Tulekul on kohtumised, kus kirjandusjutte räägivad Andrei Makarevitš, Artemi Troitski, Kjell Westö, Jan Kaus, Edvard Radzinski, David Grossman, Marin Mõttus, Margaret Atwood ja Ilmar Taska.