"Terevisiooni" viis saatejuhti. Foto Kairit Leibold/ERR

"Ringvaade" alustab samuti 4. septembril ning sel sügisel on ka reedene saade tunnipikkune.

Septembri esimesel laupäeval jõuavad uute hooaegadega ekraanile sarjad "Koduigatsus" ja "Inspektor George Gently".

4. septembril algab ETVs uus saatesari "Meie Eestid". See on lõbus reisisaade, kus kuus vene emakeelega inimest külastavad eestlastele vähe tuntud, aga neile endile hästi tuntud paiku ning annavad värske ja vaimuka pilgu Eestile.

Kui "Meie Eestid" on lõppenud, jõuab ekraanile Margus Saare juhitud saate "Iseolemine" uus hooaeg.

Urmas Vaino saade "Suud puhtaks" alustab 6. septembril. Uus on see, et saade algab sissejuhatava osaga kohe pärast "Pealtnägijat" ning jätkub põhjaliku aruteluga pärast "Aktuaalset kaamerat".

7. septembril õhtul jõuab Eeva Esse juhtimisel ekraanile saatesari "Uudishimu tippkeskus". Saates tutvustatakse lihtsalt ja põnevalt seda, kuidas teadus kohtub meie igapäevaeluga.

Alates 8. septembrist on ETVs uus saatesari "Töörööbikud", mis kõrvutab kaht sama elukutse esindajat, tuues esile nende ühisosa ja rõhutades samas nende erinevusi.

Septembri teisel poolel jõuab vaatajateni uus liiklussaade "Punane sekund".

17. septembril algab uus krimisari "Lõksus - tapja meie seas". Pisikese Islandi linnakese juures leitakse fjordiveest tundmatu surnukeha ning selle tuvastamine osutub võimatuks. Uurimisel on kaalul minutid, kuid tugev lumesadu muudab müsteeriumi lahendamine võimalikult keeruliseks.

26. septembril alustab ETV "Valimisstuudiotega" – läheneb on kohalike omavalitsuste volikogude valimise aeg. "Valimisstuudio" saatejuhid on Andres Kuusk ja Ainar Ruussaar. 15. oktoobril lõpeb valimiste periood suure "Valimiste õhtuga".

"Foorumi" saatejuht Andres Kuusk. Foto Ülo Josing/ERR

Krimisari "Midsomeri mõrvad" on 19. hooajaga ETV vaatajate ees alates 29. septembrist. Loomulikult jätkub ka 1993. aastast näidatav "Õnne 13.

Raivo E. Tamm ja Maarja Jakobson "Õnne 13s". Foto Ülo Josing/ERR


Eero Spriit ja Viire Valdma "Õnne13s". Foto Ülo Josing/ERR

ETV2s Tarkovski filmid, „Teel Leninile“ ja „Žiguliga Venemaal".

ETV2 näitab septembris maailmakinos loorbereid lõiganud noortefilme ning Andrei Tarkovski filme. Näha saab linateoseid „Ivani lapsepõlv", „Andrei Rubljov", „Peegel" ja „Stalker".

18. septembril jõuab ETV2 ekraanile Matsalu loodusfilmide festival.

Samal päeval alustab värsket hooaega ka Joonas Hellerma vestlussaade „Plekktrumm".

Septembri lõpus saab ETV2s näha uut sarja „Teel Leninile". Lenini mäetipp on eestlastele ülioluline ning kohati isegi tähtsam kui Mount Everest. Neljaosaline värske sari jutustab loo rännakutest tippu. Septembri lõpp toob ETV2 vaatajateni ka „Kaardimaja" värsked osad ning oktoobris jõuab vaatajateni meeleolukas reisisari „Žiguliga Venemaal".

"Kaardimaja". Foto ERR

Oktoobrikuus alustab ETV2s värske seriaal "Lotte lood!", kus saab näha hulka Eesti tippnäitlejaid. Leiutajateküla lõbusatest lugudest pajatav sari on mõnus vaatamine nii suurtele kui ka väikestele. Sarja stsenaariumi panid kirja Andrus Kivirähk, Janno Põldma ja Heiki Ernits.

Pühapäevased teemaõhtud pühendab ETV2 septembris Mikk Mikiveri mälestamisele, Marju Läniku 60. sünnipäevale, Aarne Üksküla 80. sünnipäevale ja Voldemar Kuslapi 80. sünnipäevale.