Marta Laan võttis ka väga raske ülesande ja täitis selle.

„Näosaade on meelelahutus ja nii tulebki seda võtta,“ ütleb Anu Kaal. “Küll üldse mitte kerge meelelahutus, sest Öökuninganna aariat ühe nipsuga ära ei laula. Aga siiski, millise „võluflöödi” imehäälega Marta Laan seda suutis. Pealegi maailma mastaabis on ilmnenud, et komödiandid on hoopis harulasemad kui traagikud ja arusaamiseks on vajalik n-ö komöödiasoon.“

Heli Lääts oli alguses kahtlev, kas Maiken, kes ise kaotas hääle, on ikka pädev teisi õpetama. Aga nüüd ta kinnitab, et on, ja Maiken on seda saatest-saatesse tõestanud.

„Ma imestasin, kust Marta võttis need ülemised noodid seal lõpus, need ultrahelid,“ räägib Helis vokalist. „Ja see laulja hingamine, ta rappus ju tervest kehast!“

Kui palju meil neid andekaid noori ikka on, kes laulavad, mõtles Heli Lääts saadet vaadates. Ja mis peamine, keegi peab nad teeotsani juhatama.

Needsamad kaks liistakat – häälepaelad - paelusid ka draamapublikut, kui Ita Ever „Hiilgavas!” hiilgavalt koomilises võtmes Adele kupleed esitas. Braavohüüded! Siim Selis külalisena oli lavastuse „Hiilgav!” lauluõpetaja ja kontsertmeister ning ütles:„Ita Everi hääl on ju suure ulatusega. Huvitav on veel see, et Ital on nagu kaks häält. Need kõrged toonid, mida ta välja pigistab, on vaata et kolmandas oktaavis. Ja põnev on see lisasaund, mis sellega kaasa käib - Everi hääle koloriit ja oobertoonid. Kasvõi seesama nukitsviguri hääl, „Nukitsamehe” filmist.”

Ita Ever, nagu alati, on enesekriitiline. „Ma olin proua Jenkinsina laval kuidagi abitu. Rabasime Guido Kanguriga ju algusest peale. Uskuge mind! Ega ma ei hakka ju ennast ise niisama maha tegema. Aga Marta esitus oli priima.“

Heli Lääts konstanteerib taas fakti, mida on juba kord öelnud - ükskõik, keda tema parodeerida püüaks, tuleb välja ikka Heli Lääts.
Kas Helgi Sallo, kes ise on laulja, oleks tahtnud mängida proua Jenkinsit, kes laulis natuke "metsa poole"?

"Kuulsa laulja elu käsitlev roll on ju igale näitlejale väljakutse. Ita on vana kala ja teab, millega publikut peos hoida. Ma olen seda proua Jenkinsit raadios laulmas kuulnud, ta laulab ju nii hingega. Aga me oleme ka kunagi Viive Ernesaksaga seda natuke möödalaulmist proovinud, ja mina ei saa. Maandun ikka õiges helistikus. Ma arvan, et see nõuab vast erilist musikaalsust."

„Kui tuleb tuttav ette, siis ikka istun ja vaatan kael õieli,“ naerab disainer Ene Ammer küsimuse peale näosaate kohta. „Kas keegi on seal ka üle piiri või üle võlli on läinud, seda ma ei tea, aga see on paroodia, kus võibki üle visata. Marta Laan jäi igati piiridesse. Mulle meeldis veel vana tuttav Volk Valter Soosalu esituses. Ma mäletan, kuidas Peeter Volkonski tuli ükskord oma isa, vana vürsti Volkonskiga Kuku klubisse ja vürst lausus, et selles seltskonnas sobib olla küll. Volk jääb alati vürstiks, mis pulli ta ka ei teeks... Aga Valter on ka vahva.”

Valter Soosalu tegi Volkonskit. Foto Mardo Männimägi/TV3

Kui süveneda küsimusse, kas Marta Laan püüdis proua lauljannat kuidagi „üle maalida”, siis lohutab Ita Ever „ Minu tuttava tuttav ütles oma tuttavale: „Ära sa seda etendust „Hiilgav!” vaatama mine, Ita laulab seal ikka n i i valesti,“ itsitab Ita. Komöödiasoon on tõesti haruldane asi.