Üllatavad ja erilised kogud


Juunis alustab Eesti kollektsionääridest pajatav lustakas saatesari „Kogujad“. Saade on eetris esmaspäeviti kell 21 ja avasaade on 1. juunil.
Dokumentaalsaatesari teeb ülevaate Eesti kõige põnevamatest kollektsioonidest. Igas saates tutvustatakse kuni viie kollektsionääri kogusid. Ekraanile jõuavad võimalikult üllatavad ja erilised kogud – mürkmaod, tapjakoerad, hinnalised sangmakid, hullumeelne maasikate kogu, miniatuursed luksusautod, veidrad nukud, kiiksuga mööbel, sõjatehnika jpm.

„Eesti loomahullud“


Eesti loomafanaatikute kollektsioone kaardistav „Eesti loomahullud“ algab 11. juunil kell 21 ja on kavas igal neljapäeval. Sari külastab loomaarmastajaid, kelle kodudes pesitsevad erilised loomad – maod, sead, ahvid, pesukarud, skungid, raagritsikad jpm. Nii mõnegi loomaarmastaja kodudes on loomi kümnete viisi – papagoisid, kasse, koeri. Saade annab spetsialistide abil selgust, miks võib kedagi üldse loomahullus tabada ja millal saab loomade kollektsioneerimisest sõltuvus. Vürtsi lisavad telesaatele tuntud ja tundmatute inimeste lustakad ning jahmatavad ajaloolised meenutused loomade teemal.

Üks peidab ja teine otsib

Lõbus eksperimendisaade „Detektiivimängud“ algab 19. juunil kell 21 ja seda juhib muusik Lauri Liiv.
Igas saates osaleb kaks tuntud Eesti inimest – üks mängib „detektiivi“, teine on „põgenik“. Detektiiv peab talle tundmatu põgeniku tuvastama. Et juhtumile lahendus leida, juhatatakse detektiiv kohtadesse, mida põgenik hiljuti on külastanud – põgeniku kodu, kohvik, kino, kauplus jne. Kõigis neis paikades on midagi, mida põgenik on endast maha jätnud.

Kes otsib uusi tutvusi


1.juunil kell 21.30 on eetris romantilise saatesarja „Armastust otsides“ avasaade, kus saame tuttavaks saate osalistega.
Saatesarjas tutvume Eesti meeste ja naistega, kes soovivad enda kõrvale leida kaaslast. Avasaatest saab alguse seiklusterohke suvi täis uusi tutvusi ja kohtumisi. Kes on vallaline ja otsib oma ellu kedagi, vaadaku „Armastust otsides“ avasaadet. Saate järel on võimalik osalenutele kirjutada. Saatejuht on Aveli Jänes.
Sari jätkub sügishooajal.

„Pilvede all“ hooaja viimane osa

10. juunil on eetris Eesti vaadatuima draamaseriaali „Pilvede all“ kevadhooaja viimane osa, mille sündmused on dramaatilised...
12. juunil lõpetab hooaja Teet Margna juhitud „Kuldvillak“,
16. juunil kohtub vaataja enne saate suvepuhkusele minekut veel kord nädalamagasini „Radari“ toimetusega.

Tuntud Rootsi krimikvaliteet


Välismaa sarjadest alustab 1. juunil kell 22.30 „Annika Bengtzon“, kvaliteetkrimifilmide sari „Lohetätoveeringuga tüdruku“ (The Girl With The Dragon Tattoo) ja „Wallanderi“ tegijatelt.
Annika Bengtzon on Stockholmis elav krimiajakirjanik, kelle lehelood räägivad eriti keerulistest kuritegudest. Annika lood valmivad koostöös politseiga, nii aitab naine kaasa juhtumite lahendamistele. Et pommuudiseid saada, seisab naine tihti ohtudega silmitsi – kord pääseb ta napilt kuuli eest, seejärel tuleb krimireporteril kuriteo lahendamiseks spioonina stripiklubisse tööle asuda. Paralleelselt ohtliku tööga nõuavad kodus tähelepanu kaks eelkooliealist last ja lagunev abielu.
Kanal 2 eetrisse jõudvaid krimifilme on kokku kuus. Iga filmi puhaspikkus on 90 minutit.
Annika Bengtzoni krimifilmide sarjal on miljoneid fänne üle maailma – seda on müüdud enam kui 30 riiki!
Krimifilmid põhinevad samanimelistel menuraamatute sarjal – iga film on ühe raamatu põhjal. Rootsi kirjanik Liza Marklundi Annika Bengtzonist jutustavaid raamatuid on bestselleritena müüdud enam kui 30 riigis.

Ukraina doksari „Müstilised lood“ 


Alates 5. juunist reedeti kell 22.20 on eetris uus Ukraina lavastuslik sari „Müstilised lood“, mille igas osas näevad ja kuulevad televaatajad ühe tõestisündinud loo, mis seotud üleloomulike jõududega.
Ukraina päritolu saatesari on jõudnud paljude maade ekraanidele ja suurt tähelepanu pälvinud. Sarja teemadeks on needused, kummitused, nõiad, kõrgemalt poolt määratud ettekuulutused jne. Kõik müstilised lood põhinevad tõestisündinud jutustustel.
Lisaks juhtumite taaslavastustele kommenteerivad neid nii skeptikud kui ka üleloomulikesse jõududesse uskujad - ühelt poolt teadlased, psühholoogid, füüsikud ja arstid ning teiselt poolt nõiad, ravitsejad, selgeltnägijad ja vaimulikud.

20 miljoni eurone Briti sari

12. juulil algab „India suved“ – alles mõni kuu tagasi Suurbritannias esilinastunud majesteetlik ajalooline kostüümidraama, mida on saatnud suur edu.
See on suurlavastus 1930ndate Briti impeeriumi kolooniast Indias, kus puhuvad revolutsioonieelsed tuuled. Koloonias elavad Briti aadlikud ei mõtlegi ohtlikult käärivast Indiast lahkuda. Sarjas on nii ajaloolisi sündmusi, poliitilisi intriigiget kui armastuslugusid, mis sageli ei tunne klassivahesid.
Tegu on kõige kallima teleseriaaliga Briti Channel 4 teleajaloos, mille maksumuseks on hinnatud ligi 20 miljonit eurot!
Sarja eduloo alusena on välja toodud maitsekat kombinatsiooni haaravast stsenaariumist, professionaalsest näitlejaansamblist, imelistest kostüümidest ja põnevatest India loodusvaadetest.
Sari esilinastus Suurbritannias 15. veebruaril 2015. On ka teada, et sarja 2. hooaeg jõuab eetrisse 2016. aastal.

„Merevaate“ uued saated

Alates 7. juunist pühapäeviti kell 10.35 alustab uut hooaega „Merevaade“. Esimese saate teema on Itaalia. Genova on Kristoffer Kolumbuse sünnilinn - just siin teeb ettevalmistusi avamerepurjetaja Jaanus Tamme algavaks purjetamishooajaks ja esimeseks viiepäevaseks võistluseks. Saates jälgitakse Tamme tegemisi ja ettevalmistusi.
„Merevaade“ külastab ka romantilist Pranglit, osaleb Prangli saare talgutel ja uurib, mida uut teeb turismihooajaks Prangli saare selts.
„Merevaadet“ juhivad Sander Loite, Lii Soots, Elinor Kimmel ja Andres Karu.

Paljud saated ja sarjad jätkuvad suvel uute osadega – nutisaade „Galileo“, politseisaade „Krimi“, „Suur lotokolmapäev: Rooside sõda“, „Sajandi armastus“, „Selfridge’i kaubamaja“, argiõhtused romantikasarjad „Põhi ja lõuna“ ning „Natalia saatuse lained“.
Läbi suve jätkub ka Türgi ajalooline suurlavastus “Sajandi armastus” pühapäeviti kell 20.35 ja „Selfridge’i kaubamaja“ pärast „Sajandi armastust“ kell 22.25
Kõik Eesti sarjad („Pilvede all“, „Viimane võmm“, Naabriplika“) ja saated (Nädalalõpp Kanal 2ga“ jt tulevad suvel eetrisse kordusena.