Fotod Kairit Leibold/ERR


"Hoolimata pingelisest graafikust oli sarja tegemine algusest lõpuni puhas rõõm. Hea stsenaarium reaalselt eksisteerinud tegelaste ja päriselt toimunud sündmustega - see lisas küll vastutust ja võib-olla natuke lisapinget näitlejatele, aga tegi selle töö kindlasti ka palju emotsionaalsemaks ja puudutavamaks. Mulle isiklikult oli see väga huvitav töö, palju uusi teadmisi ajaloost ja palju ägedaid situatsioone, mida mängida. Mida veel võiks tahta!" ütleb Jüri Vilmsi osatäitja Tanel Jonas.

"Draamasari, millele eelnes 45 ajaloolist hetke, toob tollased kangelased vaatajale hoopis lähemale ja näitab neid lihtsamast ja inimlikumast küljest kui ükski vana foto või monument seda eales suudaks. Ma loodan, et suutsime ajaloo elama panna," räägib sarja režissöör Raimo Jõerand.


Sajanditagused sündmused äratavad ellu Tanel Jonas, Taavi Teplenkov, Jan Uuspõld, Argo Aadli, Aarne Soro, Mart Toome, Kalju Orro ja Jüri Tiidus.

Eesti Vabariigi sünnipäevaks valminud seitsmeosaline draamasari on ETV ekraanil alates esmaspäevast, 19. veebruarist vahetult enne "Aktuaalse kaamera" õhtust saadet.


Sari valmis koostöös EV100 toimkonnaga.