Nimelt kuulub „Saatuse iroonia ehk Hüva leili!” niisugusesse Mosfilmi filmide paketti, mis roteerub mõnede suurte Venemaa telekanalite vahel, et ei oleks ühe kanali eelistamist. Selle lepingu tulemusena sai Pervõi kanal sel aastal õiguse näidata filme „Ivan Vassiljevitš vahetab elukutset” ja „Kaukaasia vang ehk Šuriku uued seiklused”, mis eelmisel aastal olid Rossija 1 kavas.

Tänavu saab filmi „Saatuse iroonia ehk Hüva leili!” vaadata Venemaal ka vana-aastaõhtul ja seejuures telerist, aga seda näitab telekanal Rossija 1. Nii et kodanik Lukašin sõidab kogemata Moskvast Leningradi lihtsalt teises kanalis, aga arusaamatust ja viha tekkis seoses selle uudisega palju.

„Iga aasta 31. detsembril läheme me sõpradega sauna,” ütleb peategelane Ženja Lukašin filmis, mis valmis juba 1975. aastal!

Pärast sauna purjus peaga tahtmatult Moskvast Leningradi lendavat ning samanimelisele tänavale ja samasuguse maja samasugussse korterisse minevat meespeategelast mängis Andrei Mjagkov. Nadjat, kelle korterisse kui enda omasse mees ennast asutas, mängis poolatar Barbara Brylska. Sama lause, et iga aasta 31. detsembril..., võisid öelda ka Pervõi kanali vaatajad, sest nii oli see alates 2007. aastast.

Nüüd tuleb filmi vaatamiseks lihtsalt teisele nupule vajutada ja see tuleb ikka. Selline nõukogude aja kullafondi filmide jagamine puudutab ainult mitme omanikuga Pervõi kanali ja Venemaa riiklikku tele-raadiokompaniid ВГТРК (Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания) Rossija.

Film põhineb „Saatuse iroonia režissööri Eldar Rjazanovi ja kirjaniku Emil Braginski näidendil „Hüva leili ehk Ükskord uusaastaööl”, mida mängiti edukalt teatrites alates 1969. aastast.

Film valmis 1975. aastal NSV Liidu Ministrite Nõukogu tele-raadiokomitee tellimusel. Esilinastus toimus 1. jaanuaril 1976 kell 17.45 Kesktelevisiooni 1. programmis ja film saavutas nii suure menu, et see saadeti pärast televisioonis näitamist ka kinodesse.

Ajakirja Sovetski Ekran küsitlusel valiti „Saatuse iroonia” 1976. aasta parimaks filmiks ja Andri Mjagkov aasta parimaks näitlejaks. 1977. aastal said filmi loojad NSV Liidu riikliku preemia.
Filmi menu on jätkunud ka pärast Nõukogude Liidu lagunemist ja sotsialismi kokkuvarisemist ning paljud Eesti televaatajadki on teost korduvalt näinud. Küll on aga peaosatäitja Andrei Mjagkov korduvalt väitnud, et tema seda filmi enam näha ei taha.