Abivajajate lood:

1,5-aastase Juss-Mathiase lugu



Pisike Juss-Mathias elab Himmaste külas Põlvamaal koos oma õe Adeele-Ameliaga ning vanemate Carina ja Juhaniga. Kevadel juhtus perega kohutav autoavarii, kus ema Carina sõitis teelt välja ja põrkas otse vastu betoonist teetruupi. Tütar Adeele pääses vigastustega, kuid Juss-Mathias jäi kaelast allapoole halvatuks. Väikese Juss Mathiase pere lugu on näide sellest, et meid kõiki võib ühel päeval tabada saatuslik hetk, mis pöörab pea peale kogu endise elu. Ema Carina, isa Juhan ja õde Adeele pole aga sugugi alla andnud ja tahavad pere kõige pisemat igati toetada ja aidata.

Pereisa Eriku lugu


Tartus elab tore pereisa Erik, kes aga on paraku viimastel aastatel erakordselt kurja haiguse küüsis, mille võimalik ravi on nii kallis, et käib isegi meie haigekassale üle jõu. Erikul avastati ülimalt haruldane vähivorm. Pisikeste Karmeli ja Marioni issi ning Margiti abikaasa elu hind on 60 000 eurot aastas. „Inglite aeg“ püüab koos Eesti rahva toetusega mitte kaotada usku ning Eriku tütardele lubada, et isal hakkab parem.

Koolipoiss Heinrichi lugu


Tallinna külje all Jüris kohtub „Inglite aeg“ sümpaatse huumorisoonega nooremehe Heinrichiga. Teda tabas haigus, mis on laste puhul täiesti ootamatu ja erakordne. Väike poiss sai aasta tagasi hingedepäeval matemaatika tunnis insuldi! Tema vanemad Viktoria ja Margus ning vend Richard teevad kõik endast oleneva, et poiss võimalikult kiiresti taastuks. Loo muudab eriliselt südamlikuks Heinrichi klassikaaslaste igakülgne toetus. Just tänu nende ettevõtlikkusele jõudis see karm lugu ka „Inglite ajani“.

Vanaema Irene lugu


Vanaema Irene loos on nii palju armastust, soojust ja lootust, et ehk just selle tõttu on rasket haigust põdev tubli Eesti naine on suutnud siiani vastu pidada. Kuid ilma kiire abita võib see kõik lõppeda. Irene vaevleb viimase staadiumi kopsuvähi küüsis, kuid on siiski väike lootus – 17 000 eurot maksev ravikuur võib kinkida talle elupäevi juurde. Ta unistab, et saaks näha oma lastelaste Andri ja Janelle suureks kasvamist ning veeta võimalikult palju täisväärtuslikke päevi oma ainsa tütre Helina kõrval.

Üksikema Kristeli lugu

Alati pole võimalik haiget terveks teha, kuid alati on võimalik aidata. See kurb lugu räägib üksikemast Kristelist, kes ei kavatse alla anda isegi kõige lootusetumas olukorras. Kristel ei ole mitte mingil juhul nõus loobuma oma raskelt ja parandamatult haigest pojast. Saatus on Kristeliga olnud aga uskumatult ebaõiglane, seega proovib „Inglite aeg“ naisele kinkida uue lootuse tulevikuks uue kodu näol.

Lauljad:

Seekord esitavad imelisi laule näosaate võitja Valter Soosalu, Hanna Martinson, Karl-Erik Taukar, Tanja Mihhailova-Saar, Getter Jaani, Birgit Sarrap ja Ivo Linna. Repertuaaris on paljude kōigile tuntud lugude hulgas esindatud ka Ivo Linna armastatud lood. Saatejuht on Keili Sükijainen.

"Inglite aja" muusikud koos saatejuhiga. Fotod Külli Rummel/TV3

Ivo Linnale tegi saatesse lauljaks tulemine heameelt. „See on suur au, sest mulle meeldib teha heategevust. Meil on hästi läinud ja meil tundub olevat kõik korras, aga paljud seda enda kohta öelda ei saa. Kui näen abivajajate elusid kõrvalt, siis mul kripeldab südames – tahaks neid kuidagigi aidata. Ma tean, et ma pole imearst ega jumal, et saaksin teha need inimesed terveks, aga võib-olla on neil tänu meie laulmisele natuke kergem,“ sõnas Ivo Linna.
„Televisioonil on tohutult suur võim. Ma olen väga õnnelik, et läbi selle saate on saadud väga paljusid inimesi aidata ja täielikult muuta nende igapäevaelu. Seda saadet olen jälginud nii kaua, kui seda olnud on. Minu jaoks on see üks kõige ilusamaid saateid, mida ma näinud olen,“ kommenteeris Getter Jaani.
„See on suur asi, et mind siia kutsuti! Iga aasta olen seda saadet vaadanud ja jälginud, kui kihvtilt seda tehtud on – lauljad on nii palju tööd teinud, kogu tiim on nii vinge. Ma olen ausalt öeldes salamisi natuke oodanud, et äkki mind ka mõni aasta kutsutakse,“ ütles Karl-Erik Taukar.
„Kõik lood, mida laulame, on eesti keelsed ja üldiselt väga lõbusad ja ilusad lood. Ma arvan, et siit on igale ühele midagi meeldivat kuulata. Mul pole varem olnud võimalust nii suurel skaalal heategevust teha ja see on mul esimene kord, väga põnev on,“ kommenteeris Valter Soosalu.
„Mina olen alati teadnud, et muusika on tegelikult kui teraapia ja aitab, aga et niimoodi otseselt saab muusikaga head teha – see tunne on väga hea, südantsoojendav,“ sõnas Birgit Sarrap.
„On hea meel, et saab oma oskuste või väikese talendiga kaasa aidata,“ ütles Tanja Mihhailova-Saar.


„Inglite aeg“ annetusliinid on juba avatud!

Annetusnumbrid:
9007301 – 5 €
9007302 – 10€
9007303 – 25 €
Välismaalt annetamiseks on avatud annetuskonto Swedbankis EE242200221056068626
Saaja: AS ALL MEDIA EESTI
Selgitus: Inglite aeg