Saate autor on Piret Kriivan ja "Eesti lugu" on eetris 7. märtsil kell 13.05.
Kõik 399 eelmist saadet on järelkuulatavad Vikerraadio koduleheküljel.

„Nostalgia“: naiste lemmik Andrei Mironov

Naistepäeval, 8. märtsil on tõesti põhjust meenutada naiste lemmikut, lõbusat naljahammast, üdini oma mängitavatesse karakteritesse sukeldunud näitlejat Andrei Mironovit, kes selle aasta 8. märtsil oleks saanud 74aastaseks. 1941. aastal sündinud Mironov suri 16. augustil 1987 Riias külalisetenduse ajal. Mironov meenub Eesti publikule kindlasti oma sädelevate rollidega filmides „Briljantläsi“ ja „12 tooli“, kus ta kehastas OstapB Benderit.
Andrei Mironov oli kaks korda abielus. Jekaterina Gradovaga on tal tütar Maria Mironova ning laulja ja näitleja Larissa Golubkinaga tütar Maria Golubkina.

Filmimuusikasaadet "Nostalgia" teevad Triin Ella ja Jaak Jõekallas 8. märtsil kell 12.05.

"Päevatee" külaline on näitleja Raivo Adlas

Vikerraadio "Päevateel" on külas kauaaegne Vanemuise teatri näitleja Raivo Adlas. Räägitakse sellest, miks Põhja-Eesti poiss Tartusse sattus ja sinna jäi. Kuidas toimus töö Vanemuises Irdi, Toominga ja Hermaküla ajal. Mida kujutas endast teatriuuendus?
Raivo Adlas on Vanemuise teatri näitleja, mängib filmides ja seriaalides, lisaks juhendab amatöörtruppe ja õpetab muusikakoolis. Ta on sattunud kummalistesse liiklusõnnetustesse, näiteks jäi jalgrattaga hobuse alla, ja talle ei meeldi oma juubeli pidamine. 

Saatejuht on Ülle Karu. "Päevatee" on eetris 7. märtsil kell 16.05.