Need vanad armastuskirjad...

Vikerraadio toimetaja Urmas Vadi on veetnud nädalaid armastuskirju lugedes. Alates 7. juunist loeb ta pühapäeviti kell 13.05 ette ühe armastuskirja vähem või rohkem tuntud inimeselt, ning püüab avada loetu konteksti, aega ja suhtepuntraid. Mõistagi pakub huvi keelekasutus eri aegadel ja kirjade poeetika.

Peeter Helme otsib parimat armastusromaani

Juuni algusest saab Vikerraadio koduleheküljel hääletada parimate armastusromaanide poolt, mille kirjanikud ja teised kultuuriinimesed on välja valinud. Kuulajad saavad lisada ka enda lemmikuid. Augustis jõuab eetrisse viis saadet, kus võetakse ette need viis romaani, mis koduleheküljel enim hääli said ja püütakse arvata, miks meeldivad just need raamatud.

Saade "Meie laul" koondab kokku romantilised kohtumislood

Milline laul kõlas teie esimesel kohtumisel, pulmas või mõne teie jaoks märgilise sündmuse saateks? Milline laul toob alati meelde just teie kahega seotud armsaimad, rõõmsaimad ja ka naljakaimad mälestused? Saade „Meie laul“ jagab neid ilusaid laule ja muusikaga kaasas käivaid lugusid. Saatejuht on Maian Kärmas. "Meie laul" on eetris pühapäeviti kell 12.05 alates 7. juunist. Kuulajate lood on oodatud aadressile armastus@err.ee.

"Karikakramäng" saates "Huvitaja"

Teisipäevast reedeni on "Huvitaja" saates eetris "Karikakramäng" kuulajaküsimusega, mille auhinnaks on oma kallima tervitamine Vikerraadios. Neljapäevased saated on pühendatud suhetele ja armastusele. Mis toimub kehas armumise ajal? Kuidas suhtuvad lapsevanemad teismeliste armulugudesse? Kuidas pikaajalises suhtes taas sädet tunda? Kas internetist on võimalik tõelist armastust leida? "Huvitaja" on eetris argipäeviti kell 10.05.

Muusikasaade "See vist ongi armastus"

Armastus liidab ja lahutab, tõstab seitsmendasse taevasse ja murrab südameid. Vahel kitsendatakse see seisund pelgalt kahe armastaja vaheliseks "asjaks", ehkki armastust jagub meie ellu ju laiemaltki. Ja armastusel on ka pimedam pool. Sten Teppani muusikasaade "See vist ongi armastus" ajab jälgi, kuidas värsimeistrid ja heliloojad on ajast aega püüdnud armastust kogu selle tunde keerukuses laulu sisse panna. Saade on eetris laupäeviti kell 12.05 alates 6. juunist.

Järjejutud armastusest

Järjejuttude toimetaja Piret Pääsuke on suveks välja otsinud armastuseteemalised jutud. Näiteks saab kuulata tõsielul põhinevat ajaloolist armastuslugu Sigrid MacRae raamatust “Kõik see maailm”, Harold Robbinsi kriminaalset lugu "Millega lõpeb armastus?", Aino Kallase jutustust "Armastuse vangid", Gert Helbemäe kuuldemängu "Kas arm – või seadus?", jt.

Seksisaade "Vallatud kurvid"

Alates 4. juunist keerab Vikerraadio neljapäeva õhtutel kell 23 stuudioukse kaheks tunniks seestpoolt lukku ja rändab kuulajatega koos kõike visualiseerivast maailmast tagasi raadiokunsti algusaega, kus pildi moodustasid vaid häälekõla, jutu sõnum ja vastuvõtja fantaasia. Uus saade "Vallatud kurvid" kõneleb seksiteemadel: erinevatest vaatenurkadest, positsioonidest ja valehäbita. Küsitakse, katsetatakse, uudistatakse otse-eetris ja kutsutakse ka kuulajaid mitmel moel saate valmimises osalema. Juttude kõrval mahub kahte saatetundi hulgaliselt muusikat kirglikust rokist sensuaalse soulini ja seksuaalsest kaasajapopist retroporno heliribadeni. Saadet "Vallatud kurvid" juhib Taavi Libe.

Vikerraadio armastuse suve eetrit täidavad ka kõigile äratuntavad tsitaatlõigud eesti mängufilmidest, kus romantilisi ja armastusega seotud hetki rohkelt leidub.